Resurshundtjänst

Vi på Spinella Dog Academy erbjuder Resurshundstjänster!

Tjänster erbjuds med hund som motivator och empatisk förstärkning till barn och vuxna.

En resurshundförare kan arbeta väldigt brett, inom vården, skolan, äldreomsorgen, handikappomsorgen & socialtjänsten.

Som resurshundförare arbetar man tillsammans med resurshunden för att bli en resurs för människan. Hunden kan i många fall fungera som stor motivatör och vara till stor hjälp vid olika övningar i olika situationer.

  • Det kan vara ett barn som har svårt att koncentrera sig i skolan, då finns hunden med som lugnade effekt, ett barn känner kanske utanförskap - då finns hunden alltid där som en sann vän.
  • Det kan vara en person som behöver ökad motivation - i skolan, vården mm.
  • En person behöver kanske känna sig behövd- då får den ta hand om hunden och känna att det gör något viktigt.

Listan kan göras jättelång! Har ni frågor eller funderingar på vad en resurshund gör eller kan göra för skillnad för människan får ni gärna höra av er!

Jag kommer bland anant att jobba inom kommun som resurshundförare. Men är även ni som privatperson eller familj intresserade av att se vilken inverkan en resurshund kan ha på oss människor så är ni välkomna att höra av er!

MINA RESURSHUNDAR

Myrra


Elsa


Tyvärr finns inte Elsa & Myrra mer då de gick bort pga. sjukdom. Dom är så saknade av både mig och många andra. 


Nu har jag en hane som heter Alvin och hans dotter Sola på 1 år. Tanken är att Alvin ska komma ut på lite jobb. 


Myrra 

Myrra är en tik på 2 år och detta är en hund som ger en otroligt mycket skratt varje dag. Denna tjejen älskar att få stå i centrum och bland det hon älskar mest är när hon får arbeta tillsammans med någon. Myrra är en sådan hund som kan ge 110% men kan likaväl bara lägga sig på rygg och vilja bli ompysslad. Myrra är otroligt kelig och tillgiven och man får verkligen göra vad som helst med henne, hon är otroligt snäll!

För sin låga ålder så visar hon redan bra stabilitet och det är något jag tycker är en otroligt bra egenskap. Tankarna med Myrra är att vi ska satsa på Nose Work och rallylydnad samt lite hundutställningar. Och framförallt ska hon få arbeta ute som resurshund!


Elsa

Elsa är en tik på 9 år och är en sådan hund man inte kan göra annat än att bara älska.

Det Elsa älskar mest av allt är att bli ompysslad och att bara få vara med, då är hon nöjd! Men när något händer och man vill att hon ska göra något så följer hon mer än gärna med på olika äventyr och påhitt. Hon är en otroligt stabil hund och hennes temperament är väldigt behagligt, hon ger ett naturligt lugn.

Elsa har följt med mig i allt jag velat göra, hon har gått på gymnasiet med mig där jag gick hund & hundsportprogrammet, hon har varit med på flera läger och nu även resan till resurshund. Vi har varit runt på mängder av hundutställningar, vi har deltagit i U-SM och Skol-SM med bra resultat så hon är verkligen en hund som älskar att få vara med! Då Elsa och jag har en lång historia där hon gjort en enorm skillnad för mig då jag en period hade det väldigt tuff så har hon även fått en andra plats i Årets Bragdhund, och det förklarar hur underbar denna hunden är.

.